Repost @physicaltherapyresearch)🔬📚
Patellofemoral ağrı sendromu üzerine bantlamanın etkisi
💡
Patellofemoral ağrı sendromu (PFAS) Artan basınç yükü nedeniyle merdiven inip çıkarken, çömelirken, koşarken veya uzun oturma sırasında ön diz ağrısı ile karakterize kas-iskelet sistemi problemidir. 💡
Fizyoterapi uygulamaları, ağrıyı azaltmak, kas dengesini iyileştirmek ve fonksiyonel faaliyetleri yeniden oluşturmak için diz bandı teknikleri içerebilir. .
💡
Logan ve arkadaşla (2017) ağrı modülasyonu veya performans arttırımı için bantlamanın uygun kullanımı ile ilgili klinik öneriler sunmak için literatürü sistematik olarak gözden geçirmiştir.
🔬🔬
SONUÇLAR:
5 çalışmadan 235 katılımcı yer aldı. Bant uygulamasından 45 dk sonrasından itibaren 1 yıla kadar takip edildi. .
🔬
Bantlama şekilleri:
(A) Kinesiology taping
(B) McConnell
🔬
Tek başına bantlama, ağrıyı önemli ölçüde azaltmaz. Bununla birlikte, plasebo bantlama da dahil olmak üzere diz bandajının egzersiz ile birleştiğinde tek başına egzersiz ile karşılaştırıldığında ağrıda büyük azalma olduğuna dair kanıtlar vardır. .
🔬
Rehabilitasyon programları, egzersiz terapisi ve eğitimini vurgulayarak multifaktöryel olmalı, diğer yandan da diz bantlaması gibi ek maddelerden yararlanarak tedaviyi tamamlamalı. .
🔬
Egzersiz içeren gruplar, egzersizin gerçek ya da placebo bantlamayla birlikte yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın daha üstündür.
🔬
Bantlama geleneksel egzersiz terapisinin tamamlayıcısı olarak en iyi şekilde kullanılabilir. 💭💭
ÖZETLE:
Diz bandı geleneksel egzersiz terapisine bir yardımcı olabilir. Kanıtlar, Patellofemoral ağrı için kullanılan diz bandajının İzole olarak uygulanmasını desteklemiyor.
📚📚
KAYNAKLAR:
Logan et al. 2017. Bantlamanın Sistematik Olarak İncelenmesi
#kinesiotaping #fizyoterapist #fizyoterapi #rehabilitasyon #ftr #physiotherapy #rehabilitation #physiotherapist #kinesiotape #knee #tension #placebo #sağlık #sağlıklıyaşam #yaşamkalitesi #diz #bantlama
